Despre Noi

CINE SUNTEM?

California Burger este mai mult decât o burgerie, e o stare de spirit. Când intri în restaurantul nostru de pe strada Gh. Baritiu, nr. 20, călătorești în timp, în America anilor ’50. E un colț de istorie, pe care am ținut să-l aducem cu noi în mijlocul Transilvaniei.

Pe lângă atmosfera „fifties”, ceea ce ne recomandă este, în primul rând, burgerul. Am ales rețete clasice, originale, pe care le-am adaptat apoi la produsele autohtone. Dacă iubiți carnea și sunteți în căutarea unui burger delicios, California Burger este locul perfect.

California Burger s-a născut în aprilie 2015, în inima Clujului, când am adus gustul de peste Ocean al burgerilor adevărați în cea mai frumoasă piațetă a orașului. Călătoria rețetelor originale de burgeri americani, pe care le-am adaptat la ingredientele noastre românești, a început cu câțiva ani în urmă, când noi doi, un cuplu de tineri plecați în căutarea visului american, am decis să nu ne întoarcem acasă cu mâna goală.

Am învățat de la cei mai buni, am furat meserie, am testat, am preparat, am degustat. Ne-am făcut școala câțiva ani la mai multe restaurante din SUA.. Apoi ne-am transformat propria bucătărie într-un front de lucru: am încercat rețete, formule, combinații de carne și ingrediente, am preparat propriile sosuri. Și ne-a ieșit, zicem noi chiar bine!

Am învățat de la cei mai buni, am furat meserie, am testat, am preparat, am degustat. Ne-am făcut școala câțiva ani la mai multe restaurante din SUA.. Apoi ne-am transformat propria bucătărie într-un front de lucru: am încercat rețete, formule, combinații de carne și ingrediente, am preparat propriile sosuri. Și ne-a ieșit, zicem noi chiar bine!

Atunci când prepari un burger, cel mai important este mixtul de carne macră și cea grasă, iar secretul stă în procentul pe care-l folosești în acest amestec . Așa am ajuns la echilibrul perfect, după numeroase combinații și încercări.

Burgerul nostru este compus din ingrediente 100% naturale. Ne-am adaptat la piața locală, la producătorii de aici, de aceea carnea este întotdeauna proaspătă și preparată de noi în aceeași zi, bucată cu bucată, iar apoi cântărită fiecare în parte pentru a lua, la final, forma rotundă care se potrivește perfect în chiflă.

Baconul este și el preparat după o rețetă proprie, după ce este afumat natural. Suntem unul dintre puținele localuri unde aveți ocazia să găsiți bacon „home made”, afumat pe lemn.

Order Online Now